Zijn herbruikbare verpakkingen even veilig als plastic tijdens de crisis?


Tijdens de coronacrisis neigen we meer en meer naar plastic verpakkingen voor éénmalig gebruik. Uit hygiënische overwegingen is dit een goede zet, maar dit heeft natuurlijk ook nadelige gevolgen voor het milieu. Wij vroegen ons af of het beter kan met behulp van herbruikbare verpakkingen.

De productie van plastic verpakkingen voor voedsel, drank en andere producten is door de crisis weer gestegen. Veel bedrijven en horeca zijn intussen overgeschakeld op wegwerpbekers en -verpakkingen om het personeel en de klanten te beschermen. 

Op 24 juni ondertekenden 120 gezondheidsexperts van over de hele wereld een verklaring in samenwerking met Greenpeace en Upstream. In deze verklaring worden de consumenten gerustgesteld over het gebruik van herbruikbare verpakkingen. De wetenschappers toonden aan dat deze even veilig zijn voor je gezondheid dan de traditionele plastic verpakkingen. 

Er is dus in principe geen rede meer om voor plastic verpakkingen te kiezen als het draait om de veiligheid van de klanten en werknemers. De basismaatregelen volstaan om de materialen proper te houden en te desinfecteren. Ontsmetten is de boodschap!

Uit een onderzoek van de New England Journal blijkt dat het virus twee tot drie dagen op plastic vlakken kan overleven. Terwijl het slechts 24 uur blijft hangen op karton. 

Meest Recente Posts

Wenst u meer informatie of een prijs weten? Geef een seintje en wij helpen je graag verder.

Voor je aanbevolen

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?